Billedanalyse

Kunst bevæger os. Uanset om det får os til at føle glæde, sorg eller afsky, har kunst magt til at påvirke os og udtrykke ideer, der overskrider rationel tænkning og sprog. Kunst kommunikerer disse erfaringer ikke blot gennem en kunstners inspiration, men også gennem meget klare, genkendelige visuelle kommunikationsteknikker. At lave billedanalyse i tekst form kræver en grundlæggende forståelse af stilens struktur og disse visuelle kommunikationsteknikker. Fremragende billede analyse stile kombinere begge disse elementer samtidig med de mere flygtige ideer og erfaringer meddelt af et billede.

Analyse

Bemærk hvordan billedet får dig til at føle. Gør dette før du foretager nogen intellektuel analyse af billedet. Øjeblikkelig, uforberedt og ubevogtet observation vil ofte fortælle dig mere om indholdet meddelt af maleriet end grundig analyse.

Find ud af alderen på billedet. Vær opmærksom på den periode, hvorfra den kommer, hvad stilarter dominerede den tid, hvilke teknikker kunstnere brugte og der bestilte arbejde. Overvej de aktuelle begivenheder der foregår på det tidspunkt, hvor billedet blev lavet og hvilke sociale eller kulturelle elementer eller ændringer kan have påvirket dens indhold.

Få dimensionerne af billedet. Et stort billede kommunikerer meget forskelligt kontra en lille én. Kom på grunde til at billedet kommunikerer godt eller dårligt på grund af sin størrelse.

Kig på kompositionen af ​​billedet. Komposition refererer til den måde elementerne er orienteret i forhold til hinanden. Vær opmærksom, hvis genstandene synes overfyldt eller sparsom, symmetrisk eller asymmetrisk. Overvej hvorfor objekterne på billedet har deres specifikke orientering.

Vær opmærksom på, hvordan billedet beskæres. Beskæring refererer til billeder, der kun delvist vises i billedet, som om nogen har “skåret” dem ud af billedet. Undersøg hvordan beskæring fokuserer beskueren om visse aspekter af billedet, og hvilke idéer beskæring kan hjælpe med at kommunikere.

Observer niveauet af lys i billedet. Vær opmærksom på de synlige og skjulte objekter og hvor billedet trækker beskuerens øje hen. Tænk på, hvilken rolle lys og mørke spiller i at kommunikere følelser eller tanker i billedet.

Kig efter farve. Observer den måde billedet udnytter farve eller mangel på farve. Undersøg effekten af forskellige farver i maleriet har på de ideer, den kommunikerer.

Overhold form af billederne i billedet. Hvorvidt et billede er klart definerede linjer og grænser, der repræsenterer en reel objekt, eller ikke har nogen defineret form kan kommunikere meget forskellige ideer og følelser. Adresse årsagerne til, at billedet har eller ikke har en klart defineret form.

Kig efter tekstur. Billeder med helt flade overflader kan kommunikere anderledes end billeder med meget teksturerede overflader. Adressér hvordan tekstur eller manglende konsistens formidler ideer og følelser i billedet.

Vær opmærksom på din tarm reaktion på maleriet efter din grundig analyse. Adresse hvordan de forskellige elementer kom sammen for at hjælpe danne din første indtryk, og hvordan analyse enten styrket eller svækket din første indtryk.

Struktur

Vælg et speciale. Et speciale repræsenterer Hoved idéen i dit essay, det punkt, du ønsker at kommunikere. Brug din grundig analyse af billedet for at lave en liste over udtalelser, du ønsker at hævde om billedet. Vælg den stærkeste idé om, at de fleste kommunikerer tydeligt og forener dine påstande som dit speciale.

Indføre den første påstand i dit essay med et emne sætning om, at påstand.

Udvikle påstanden i de næste par stykker ved at citere konkrete eksempler, der sikkerhedskopiere din påstand.

Afslut hver påstand ved at gentage påstanden og kort sammenfatning den måde, som du har bevist dit påstand.

Indføre din næste påstand med et emne sætning og fortsætte på denne måde, indtil du har foretaget alle de påstande sikkerhedskopiering dit speciale.

Afslut essay med en tilpasning af din afhandling erklæring, kort gentage dine påstande og slut af med en sætning eller to om, hvad du har bevist med essay.